Follow us

Κοτόπουλο με λευκό και μαύρο σταφύλι, στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με λευκό και μαύρο σταφύλι, στην κατσαρόλα

Υλικά

υλικά

1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής γύρω στα 1500γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια

30 ρώγες λευκού και μαύρου σταφυλιού, χωρίς κουκούτσι

400ml ζωμός κότας

1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί

2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

2 κ.σ. μέλι

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Σε φαρδειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά, απ' όλες τις πλευρές.

Τα βγάζουμε και τα κρατάμε σε βαθύ σκεύος, ενώ στη ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά μερικά δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε γιά 1΄.

Ρίχνουμε το ζωμό και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο γιά 30΄.

Προσθέτουμε το μέλι και τα σταφύλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο γιά άλλα 20΄ περίπου, ανακατεύοντας προσεκτικά γιά να μη σπάσουν οι ρώγες.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.