Υλικά
υλικά
1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής γύρω στα 1500γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια
30 ρώγες λευκού και μαύρου σταφυλιού, χωρίς κουκούτσι
400ml ζωμός κότας
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
2 κ.σ. μέλι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε φαρδειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε και τα κρατάμε σε βαθύ σκεύος, ενώ στη ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε γιά 1΄.
Ρίχνουμε το ζωμό και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο γιά 30΄.
Προσθέτουμε το μέλι και τα σταφύλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο γιά άλλα 20΄ περίπου, ανακατεύοντας προσεκτικά γιά να μη σπάσουν οι ρώγες.