Υλικά
υλικά
1300 γρ. αρνίσιο κιμά (ή σε συνδυασμό με μοσχαρίσιο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 σκ.σκόρδου τριμμένες
2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κ.γ. κίμινο σκόνη
1/2 κ.γ. κοπανισμένο κόλιαντρο
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 καυτερή πράσινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους, πολύ ψιλοκομμένη
2 μέτριες φέτες ψωμί μουλιασμένες
αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο με όλα τα μπαχαρικά και την πιπερίτσα.
Προσθέτουμε το ψωμί καλά στυμμένο και κάνουμε ένα μείγμα.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τον κιμά, προσθέτοντας αλάτι, επί 5'-6'.
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από τα σουβλάκια, μέτριου πάχους.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και σκεπάζουμε με μεμβράνη γιά 3 ώρες τουλάχιστον.
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα γιά 4'-5' από κάθε πλευρά.tips: το μείγμα του κιμά πρέπει να μένει αρκετές ώρες γιά να απλώσουν τα αρώματα των υλικών.
Αν χρησιμοποιούμε ξύλινα σουβλάκια πρέπει να τα έχουμε μουλιάσει στο νερό γιά 2 ώρες τουλάχιστον, πριν τη χρήση.