Follow us

Πικάντικη τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης

Πικάντικη τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

υλικά

300 γρ. φέτα 

100 γρ. κατίκι

3 πιπεριές Φλωρίνης

1κ.γ. μπούκοβο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

μερικά φύλλα δυόσμου

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές.

Τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγανάκι και σωτάρουμε το μπούκοβο γιά 1/2 λεπτό.

Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το κατίκι, το μπούκοβο με το λάδι του, το δυόσμο και τη σάρκα από τις πιπεριές και χτυπάμε γιά αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μιά λεία κρέμα.

Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σαν ντιπ ή επάνω σε φέτες τηγανιτής μελιτζάνας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.