Υλικά
υλικά
250 γρ. φέτα
100 γρ. κατίκι ή άλλο φρέσκο τυρί μαλακό
1 κ.γ. μπούκοβο ή
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπερίτσα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
παρασκευή
Λυώνουμε με το πιρούνι τη φέτα και την ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί.
Αν χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σωτάρουμε γιά λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να αφήσει τη γεύση του στο λάδι (προσοχή να μην καεί, οπότε αλλάζει χρώμα).
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα τυριά μαζί με το μπούκοβο και το λάδι του.
Αν χρησιμοποιήσουμε πιπεριά, αφαιρούμε τα σπόρια της και βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει μιά κρέμα.
Και στις δύο περιπτώσεις αφήνουμε την τυροκαυτερή στο ψυγείο γιά 1 ώρα τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα.