Υλικά
υλικά
1/2 κ. χοχλιοί (χοντρά σαλιγκάρια)
1/2 κ. μελιτζάνες τσακώνικες
5 μέτρια κολοκυθάκια
3 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ.σκόρδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ετοιμάζουμε τα σαλιγκάρια ως εξής: τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε γιά λίγη ώρα σε λεκάνη με νερό, ώστε να "ζωντανέψουν".
Οσα δεν ξεμυτίσουν από το κέλυφος τα τσιμπάμε με μιά βελόνα, να δούμε αν είναι ζωντανά και αν δεν κουνηθούν τα πετάμε.
Τα ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό 15΄ (από τη στιγμή που κοχλάζει) και τα ξεπλένουμε πάλι καλά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριους κύβους και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό γιά 30'-45΄.
Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι γιά 5'.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σωτάρουμε ανακατεύοντας γιά 5'-6'.
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια, τα κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες, τη ντομάτα, το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και 1/2 φλ.τσ.
νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν γιά 40΄περίπου.
Προσθέτουμε τότε τον μαϊντανό και αφήνουμε να ψηθούν άλλα 10΄, μέχρι να μείνουν με μιά ωραία σάλτσα.