Follow us

Σάλτσα "πέστο" με κολοκυθάκια (για ζυμαρικά και ορεκτικά)

Σάλτσα "πέστο" με κολοκυθάκια (για ζυμαρικά και ορεκτικά)

Υλικά

υλικά

8-10 μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια

1 φλ.τσ. φύλλα βασιλικού

1/2 φλ.τσ. φύλλα μαϊντανού

2-3 σκ. σκόρδο σε φετάκια

1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη

1/2 φλ.τσ. πεκορίνο ή κεφαλοτύρι τριμμένο

4 κ.σ. κουκουνάρι

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε στον ατμό (αν δεν έχουμε ιδιαίτερο σκεύος, τοποθετούμε ένα τρυπητό επάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει και βάζουμε τα κολοκυθάκια.

Τα σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν).

Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά.

Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα μυρωδικά.

Τα βάζουμε σε μπλέντερ, μαζί με τα κολοκυθάκια, το σκόρδο,την παρμεζάνα, 2 κ.σ κουκουνάρι, πιπέρι και 3 κ.σ ελαιόλαδο.

Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.

Τον μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο ακόμα θέλουμε ανακατεύοντας καλά, ώστε να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο κουκουνάρι και το τυρί και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Αν βράζουμε στο μεταξύ ζυμαρικά, αραιώνουμε τη σάλτσα με 1-2 κ.σ από το νερό τους.Η σάλτσα αυτή είναι εξαιρετική γιά ζυμαρικά ή επάνω σε φρυγανισμένα ψωμάκια, που σερβίρουμε σαν ορεκτικό. Διατηρείται για αρκετές ημέρες μέσα σε γυάλινο βαζάκι, με την επιφάνειά της καλυμμένη με ελαιόλαδο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.