Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά

Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά
υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κατίκι Δομοκού
1/2 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο 
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και λίγο αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια της φέτας με ελάχιστο αλεύρι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40'-45'. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο (εκτός ψυγείου).


Σχόλια

αννα μαρκουλακη  11/11/2017 1:17:40 μμ | Permalink # 20069

εφτιαξα αλλα δε μου φουσκωσε με τι μαγια τι να κανω??? μηπως να βαλω λιγο ζεστο νερο με τι μαγια να φουσκωσει ??


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen