Υλικά
1 ½ κατσικάκι από το μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια ζητήστε από τον κρεοπώλησας να το κάνει για εσάς. υλικά
8 κούπες αγκινάρας
400 γρ. κουκιά φρέσκα μόνο τους σπόρους τους
100 γρ. μυρώνια χονδροκομμένα
100 γρ. καυκαλίθρες χονδροκομμένα
2-3 ρίζες από φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε κάρτα
3 λεμόνια τον χυμό τους
200 ml κρασί λευκό ξηρό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις αγκινάρες και βουτήξτε τις στον μισό χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν Καρυκεύστε με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη, τα κομμάτια από κατσικάκι καθώς επίσης το αλευρώνετε ελαφρά, ανοίξτε μικρές σχισμής μέσα στα κομμάτια και βάλτε το σκόρδο.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε όλη την ποσότητα του Βιτάμ Αφήστε την να θερμανθεί καλά και σωτάρετε τα κομμάτια από το κατσικάκι Μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε μόνα τους και βάλτε τα σε μία πιατέλα σκεπασμένα.
Προσθέστε όλα τα χορταρικά στο ίδιο σκεύος και μαγειρέψτε έως ότου μαραθούν.
Τοποθετήστε ξανά το κατσικάκι μέσα στο σκεύος με τα χορταρικά, τις αγκινάρες και τα κουκιά και σβήστε το με τον χυμό λεμονιού και το κρασί προσθέστε τον κύβο και χλιαρό νερό και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγο ακόμα.
Βάλτε όλα τα Υλικά και το κατσικάκι στην γάστρα σας κλείστε με το καπάκι και βάλτε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45-60΄. σημειωση: - εάν δεν έχετε φρέσκιες αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες κάνοντας την ίδια διαδικασία. Εάν τα κουκιά σας είναι ξερά, βάλτε τα μια νωρίτερα σε νερό κρύο για να μαλακώσουν με μία κουταλιά σούπας ζάχαρη.
Δεν έχετε γάστρα.
χρησιμοποιήστε ένα ταψί και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο ή ένα άλλο ταψί με τις ίδιες διαστάσεις σαν καπάκι.