ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
Χρόνος προετοιµασίας: 30 λεπτά
1 µάτσο σπαράγγια πράσινα
1 µάτσο σπαράγγια λευκά
4 κουτ. σούπας µαγιονέζα γιαπωνέζικη
1 πορτοκάλι (τον χυµό)
1 κουτ. γλυκού ξύσµα πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Αποφλοιώνουµε τα σπαράγγια στα 3/4 του ύψους τους. Κόβουµε και πετάµε το κάτω µέρος τους (περίπου 1 εκ.). Χρησιµοποιώντας µια τρυπητή κουτάλα, τα βυθίζουµε σε άφθονο αλατισµένο νερό που σιγοβράζει (χωρίς να κοχλάζει), για 3 λεπτά. Σουρώνουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν χωρίς να τα ξεπλύνουµε µε νερό. Ανακατεύουµε τη µαγιονέζα µε τον χυµό και το ξύσµα πορτοκαλιού, τη σερβίρουµε µε τα σπαράγγια και νοστιµίζουµε µε µπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι.