Υλικά
υλικά
Για τη σαλάτα 350 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο ή πιλάφι 110 γρ. ρεβίθια, βρασμένα 100 γρ. καλαμπόκι, η ψίχα, βρασμένο 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση 80 γρ. μάνγκο, κομμένο σε μικρό καρέ 50 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρό καρέ 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού 50 γρ. χυμός λάιμ 2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού 2 γρ. ξύσμα λάιμ 280 γρ. μάνγκο, χοντροκομμένο 4 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο και χοντροτριμμένο 120 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Η σαλάτα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ως μία ώρα, πριν τη σερβίρουμε. Εργαλεία * Μαχαίρι chef * Επιφάνεια κοπής * Μπολ * Μπλέντερ * Κουτάλα ανακατέματος * Λεμονοστύφτης * Ζέστερ (Zester) Η βινεγκρέτ Στο μπλέντερ ή σε πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο.
Τα αλέθουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στην αρχή πολύ αργά και, όταν η βινεγκρέτ αρχίσει να ομογενοποιείται, σε σταθερή ροή.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.Tips* Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όσπριο στη θέση του ρεβιθιού.
Φακές, λευκά, κόκκινα, μαυρομάτικα ή μαύρα φασόλια ή, φυσικά, ένας συνδυασμός των παραπάνω αποτελούν πολύ καλές επιλογές.* Αυτή η σαλάτα μπορεί άψογα να συνοδέψει θαλασσινά όπως γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι.