Follow us

ΜΕΝΟΥ 1: ΜΕΝΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΡΙ ΠΙΡΙ, ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

ΜΕΝΟΥ 1: ΜΕΝΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΡΙ ΠΙΡΙ, ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
4 µεγάλα µπούτια κοτόπουλου µε την πέτσα και το κόκαλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
6 κοτσάνια φρέσκο θυµάρι

ΠΑΤΑΤΕΣ
1 μέτρια πατάτα
2 γλυκοπατάτες
1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
Ένα μάτσι φρέσκο κόλιανδρο
50 γρ. τυρί φέτα.

ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΡΙ ΠΙΡΙ
½ κόκκινο κρεµµύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 τσίλι πίρι πίρι
1 κουταλιά γλυκιά καπνιστή πάπρικα
1 λεµόνι
2 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά σάλτσα γούστερ
Ένα µάτσο φρέσκο βασιλικό

ΣΑΛΑΤΑ
1 σακούλα 100 γρ άγρια ρόκα, πλυμένη
½ λεμόνι

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Ελαιόλαδο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

ΤΑΡΤΕΣ (για 6 κοµµάτια)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισµα
1 πακέτο 375 γρ. σφολιάτα
Αλεσµένη κανέλα
125 γρ. κρέµα γάλακτος
1 αυγό
1 κουταλάκι πολτό ή εκχύλισµα βανίλιας
5 κουταλιές ψιλή ζάχαρη
1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ

Ετοιµάζουµε τα υλικά και τον εξοπλισµό µας. Ανάβουµε το φούρνο στους 200°C (φούρνο υγραερίου στο 6). Βάζουµε ένα µεγάλο τηγάνι-γκριλ σε δυνατή φωτιά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Βάζουµε το κοτόπουλο σε πλαστική επιφάνεια κοπής, µε την πέτσα προς τα κάτω, και κάνουµε µερικές τοµές στο κρέας σε κάθε µπούτι. Περιχύνουµε ελαιόλαδο και ρίχνουµε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουµε στο τηγάνι-γκριλ µε την πέτσα προς τα κάτω. Ψήνουµε ώσπου να ροδίσουν από κάτω και µετά τα γυρίζουµε. Πλένουµε τα χέρια µας.

ΤΑΡΤΕΣ Πασπαλίζουµε µια καθαρή επιφάνεια µε αλεύρι. Ξετυλίγουµε τη σφολιάτα και την κόβουµε στη µέση ώστε να έχουµε δύο τετράγωνα κοµµάτια 20 εκ. (διατηρούµε το ένα στο ψυγείο για προσεχή χρήση). Ρίχνουµε στη σφολιάτα µερικές καλές πρέζες αλεσµένη κανέλα. Τυλίγουµε τη σφολιάτα και την κόβουµε σε 6 κοµµάτια. Τα βάζουµε στις 6 θήκες µιας φόρµας για µάφιν και µε τους αντίχειρες πλάθουµε τη ζύµη ώστε να κολλήσει στα τοιχώµατα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία δεξιά). Το κάτω µέρος πρέπει να είναι επίπεδο και τα τοιχώµατα της σφολιάτας να ανεβαίνουν ως επάνω. Βάζουµε τη φόρµα στην επάνω θέση του φούρνου και ψήνουµε για 8-10 λεπτά (χρησιµοποιούµε χρονόµετρο) ή ώσπου να χρυσίσουν ελαφρά.

ΠΑΤΑΤΕΣ: Πλένουμε την πατάτα και τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων μαζί με ½ λεμόνι. Σκεπάζουμε με την ειδική μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 λεπτά με την ένταση στην υψηλότερη θερμοκρασία.


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Γυρίζουµε το κοτόπουλο.

ΤΑΡΤΕΣ Αδειάζουµε την κρέµα γάλακτος σε µικρό µπολ. Προσθέτουµε το αυγό, τον πολτό ή το εκχύλισµα βανίλιας, 1 κουταλιά ψιλή ζάχαρη και ξύσµα 1 πορτοκαλιού. Ανακατεύουµε καλά.

ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΡΙ ΠΙΡΙ Καθαρίζουµε και χοντροκόβουµε το µισό κόκκινο κρεµµύδι και το ρίχνουµε στο µπλέντερ µαζί µε δύο ξεφλουδισµένες σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουµε τα τσίλι (χωρίς το κοτσάνι), 1 κουταλιά πάπρικα, ξύσµα 1 λεµονιού και χυµό ½ λεµονιού. Προσθέτουµε 2 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί, 1 κουταλιά σάλτσα γούστερ, µία καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι, το µατσάκι βασιλικού και λίγο νερό. Χτυπάµε ώσπου να γίνει λείο µείγµα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Κόβουµε την πιπεριά σε λωρίδες και τη ρίχνουµε στο τηγάνι-γκριλ. Ελαττώνουµε τη φωτιά σε µέτρια θερµοκρασία και µετακινούµε συνεχώς τις πιπεριές για να µην αρπάξουν.

ΤΑΡΤΕΣ Βγάζουµε από το φούρνο τη φόρµα των µάφιν και µε ένα κουταλάκι πιέζουµε τη σφολιάτα πάλι προς τα τοιχώµατα, κάνοντας χώρο για τη γέµιση. Αδειάζουµε το µείγµα της κρέµα γάλακτος στις βάσεις τάρτας και ξαναβάζουµε τη φόρµα στην επάνω θέση του φούρνου. Ρυθµίζουµε το χρονόµετρο στα 8 λεπτά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Αδειάζουµε τη σάλτσα πίρι πίρι σε ταψί. Απλώνουµε από πάνω τις πιπεριές. Βάζουµε το κοτόπουλο στο ταψί µε τη σάλτσα. Σκορπίζουµε το θυµάρι και τοποθετούµε το ταψί στη µεσαία θέση του φούρνου.

ΤΑΡΤΕΣ Βάζουµε µια µικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Στύβουµε µέσα το ξυσµένο πορτοκάλι και προσθέτουµε 4 κουταλιές ψιλή ζάχαρη. Ανακατεύουµε και την παρακολουθούµε, αλλά επειδή η καραµέλα καίει πολύ, δεν την αγγίζουµε, ούτε τη δοκιµάζουµε.

ΠΑΤΑΤΕΣ: Ψιλοκόβουμε το κόκκινο τσίλι και τον περισσότερο κόλιανδρο πάν ω σε επιφάνεια κοπής, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Προσθέτουμε την φέτα και συνεχίζουμε να κόβουμε και να ανακατεύουμε.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Βγάζουµε τις τάρτες από το φούρνο και ανεβάζουµε το κοτόπουλο στην επάνω θέση να ψηθεί για 10 λεπτά ή ώσπου να γίνει.

ΤΑΡΤΕΣ Αδειάζουµε λίγη καραµέλα πάνω σε κάθε τάρτα (θα είναι ακόµη µαλακές, αλλά αυτό είναι καλό). Τις αφήνουµε στην άκρη για να σφίξουν.

ΣΑΛΑΤΑ Χωρίς να βγάλουμε την ρόκα από τη σακούλα, ρίχνουμε μέσα ντρέσινγκ φτιαγμένο από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια καλή πρέζα αλάτι και χυμό ½ λεμονιού. Την αδειάζουμε σε μπολ και την μεταφέρουμε στο τραπέζι.

ΠΑΤΑΤΕΣ Αφού βεβαιωθούμε ότι ψήθηκαν οι πατάτες, με τσιμπίδα στύβουμε πάνω τους το ψημένο λεμόνι. Προσθέτουμε το μείγμα του κόλιανδρου από την επιφάνεια κοπής και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και τις μεταφέρουμε στο τραπέζι.

ΣΕΡΒΙΡΙΣMΑ Βγάζουµε το ταψί µε το κοτόπουλο από το φούρνο, ρίχνουµε από πάνω µερικά φύλλα κόλιανδρου και το µεταφέρουµε κατευθείαν στο τραπέζι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι