Follow us

Κριθαρότο με θαλασσινά

Κριθαρότο με θαλασσινά

Υλικά

υλικά για 5-6 άτομα

1 πακέτο κριθαράκι χοντρό

1 κ. διάφορα όστρακα (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια) ή ένα από αυτά

6 μεγάλες γαρίδες (προαιρετικά)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φινόκιο, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

7-8 κλωστούλες σαφράν

1 λ.τσ. λευκό κρασί

3 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών ή νερό

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα όστρακα και τις γαρίδες και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε το σαφράν σε μισό φλ.τσ.

ζεστό ζωμό ή νερό. Σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση.

Προσθέτουμε το φινόκιο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι το κριθαράκι να γίνει σχεδόν διάφανο.

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να το πιεί.

Προσθέτουμε ένα φλ.τσ.

ζεστό ζωμό και αφήνουμε ν' απορροφηθεί, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε δεύτερο φλ.τσ.

ζωμό και προχωράμε με τον ίδιο τρόπο.

Όταν το κριθαράκι έχει αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε τα όστρακα, τις γαρίδες (αν τις βάλουμε), καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια τους και το ζωμό με το σαφράν και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει όσο πρέπει το κριθαράκι, παραμένοντας al dente.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, γιατί τα όστρακα έχουν αφήσει αλμυρό ζωμό.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό ή νερό, ώστε το φαγητό να είναι σχετικά ρευστό.

Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα μία σκελίδα σκόρδο τριμμένη, τον μαϊντανό, δυο κ.σ καλό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.