Υλικά
υλικά
1200 γρ. χοιρινό στήθος (πανσέτα) σε ολόκληρο κομμάτι, με την πέτσα του
500 γρ. ζωμό κότας
2 πορτοκάλια
4 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. μαραθόσπορο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κορν φλαόυερ
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Πλένουμε το κρέας και χαράζουμε το δέρμα μπακλαβαδωτά, με οδοντοτό μαχαιράκι.
Το αλείφουμε με λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
Το βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, σε ανάλογο μέγεθος.
Ρίχνουμε 3/4 φλ.τσ.
από το ζωμό κότας, το σκόρδο, τον αστεροειδή γλυκάνισο,, 1 κ.γ.
μαραθόσπορο, και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, σκεπάζουμε το σκεύος καλά με αλουμινόχαρτο - μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκεύος με σκέπασμα- και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί 1.45'.
Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε άλλη μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Βγάζουμε το κρέας από το σκεύος, στο οποίο ρίχνουμε όσο είναι ζεστό, μερικές κουταλιές ζωμό για να ξεκολλήσουν οι χυμοί του ψησίματος.
Κρατάμε σε μπολ αυτή τη σάλτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230ο.
Σκουπίζουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μερίδες.
Το ακουμπάμε σε σχάρα, με ταψάκι από κάτω και το ψήνουμε 20'-25', μέχρι να γίνει η πέτσα του τραγανή.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί ξεσκέπαστο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα: βγάζουμε τη σάλτσα του κρέατος από το ψυγείο και αφαιρούμε το λίπος που έχει παγώσει στην επιφάνεια.
Τη σουρώνουμε σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το χυμό από ένα πορτοκάλι, τη σάλτσα σόγιας, το μαραθόσπορο και το κορν φλάουρ.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, και μόλις αρχίσει να πήζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μερικά λεπτά.
Καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι βαθιά, αποκαλύπτοντας τη σάρκα, και το κόβουμε σε φετάκια, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Τα ρίχνουμε στη σάλτσα που σιγοβράζει και τ' αφήνουμε 2'-3'.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, σερβίροντας αμέσως, μ' ένα σκορδάτο πουρέ πατάτας.