Υλικά
υλικά γιά 6 άτομα
12 φέτες καπνιστού σολομού
350 γρ. φρέσκο τυρί (σεβρ, φρέσκια μυζήθρα, κατίκι,ανθότυρο κ.λ.π.)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ροζ πιπέρι, χοντροτριμμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
50 γρ. μπρικ (αβγά σολομού)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 φορμάκια κρέμας
παρασκευή
Ντύνουμε το εσωτερικό από τα φορμάκια με μεμβράνη, αφήνοντας περιθώριο, γύρω γύρω.
Κόβουμε από το σολομό 18 στρογγυλά κομμάτια, στη διάμετρο που έχουν τα φορμάκια και ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο.
Ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια.
Σ' ένα μπολ, δουλεύουμε το τυρί με πιρούνι, ν' αφρατέψει.
Αναμειγνύουμε το τυρί με το κρεμμυδάκι, τον ψιλοκομμένο σολομό , το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον άνηθο.
Προσθέτουμε φρεκοτριμμένο πιπέρι και, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι.
Απλώνουμε στον πάτο κάθε φόρμας ένα κομμάτι σολομού.
Μοιράζουμε από πάνω το μισό μείγμα τυριού και από λίγο μπρικ.σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια σολομού.
Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε με τα τελευταία φετάκια σολομού.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε στο κάθε πιάτο ή σε πιατέλα τα φορμάκια και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη.
Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο μπρικ, λίγο άνηθο και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα ρόκας.