Υλικά
υλικά
μαύρο ψωμί ολικής άλεσης, σε μικρά, ομοιόμορφα φετάκια (προτιμάμε να μην είναι αφράτο)
100 γρ. καπνιστός σολομός
350 γρ. κατίκι Δομοκού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
λίγο μπρικ, για το γαρνίρισμα
άνηθος
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το τυρί με 2 κ.σ ψιλοκομμένο σολομό, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού και ψιλοκομμένο άνηθο.
Προσθέτουμε πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγο αλάτι.
Μοιράζουμε κουταλιές από το μείγμα στα κρύα ψωμάκια.
Τοποθετούμε επάνω στενές λωρίδες σολομού, κυκλικά.
Στολίζουμε με λίγο μπρικ, άνηθο και ρίχνουμε δυό σταγόνες λεμόνι.
(σημ.
μπορούμε να ετοιμάσουμε τα καναπεδάκια έως και δύο ώρες νωρίτερα, να τα καλύψουμε με μεμβράνη και να τα κρατήσουμε στο ψυγείο).