Υλικά
υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φρέσκος σολομός, σε 4 φέτες
2 πορτοκάλια
1 γκρέιπ φρουτ
1 λεμόνι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε , σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του σολομού.
Τα αφήνουμε να σταθούν , ενώ φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Στύβουμε τα εσπεριδοειδή, ενώ έχουμε πάρει, προηγουμένως το ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, σε χοντρό τρίφτη.
Σ'ένα κατσαρολάκι βάζουμε τους χυμούς και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να συμπυκνωθούν στα 3/4.
Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα και αφήνουμε 1'-2' σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, κρύο, και ανακατεύουμε ζωηρά, να δέσει η σάλτσα.
Την αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τη ζεσταίνουμε ελαφρά, πριν το σερβίρισμα.
Ψήνουμε τις φέτες του σολομού σε λαδωμένη σχάρα, στο γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι-γρίλια.
Τον σερβίρουμε σκεπασμένο με τη σάλτσα.
Αυτό το πιάτο συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι και λαχανικά ατμού.