Υλικά
Υλικά
1 κοτόπουλο μεγάλο, ελευθέρας βοσκής, κομμένο στα 8
700 γρ. κυδώνια
4 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί
3 σκ. σκόρδο
1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γλ. πάπρικα μέτρια καυτερή
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, κομμένο στα δύο και το κοτόπουλο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ.
τσαγιού νερό, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, πλένουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε τέταρτα -ανάλογα με το μέγεθός τους- και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο, για 3-4 λεπτά.
Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια.
(Μπορούμε να συνεχίσουμε το φαγητό στο φούρνο, αν θέλουμε.
Σε αυτήν την περίπτωση, μεταφέρουμε από την κατσαρόλα το μισοψημένο κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα κυδώνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.
Προσθέτουμε το μαϊντανό λίγο πριν γίνει το φαγητό.)