Follow us

Τάρτα Ιταλική

Τάρτα Ιταλική

Υλικά

Υλικά

(για μία στρογγυλή τάρτα, διαμέτρου 28 εκ. )

Ζύμη μπριζέ (από το εμπόριο ή ανατρέξτε σε αντίστοιχη συνταγή για ζύμη)

1 κολοκυθάκι τριμμένο

10 ντοματίνια

1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.)

100 γρ. γάλα

3 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Φρέσκα αρωματικά

(βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.)

50 γρ. ρόκα

6 φέτες προσούτο

Φλοίδες παρμεζάνας

Υλικά για τη βινεγκρέτ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.

Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα.

Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε.

Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

Τοποθετούμε διάσπαρτα τα ντοματίνια.

Ψήνουμε στους 180°C για 25΄.

Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα.

Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Διάρκεια προετοιμασίας: 25΄ Διάρκεια ψησίματος: 25΄Θερμοκρασία:180°CΜία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίαση της όσο και στη γεύση.

Δροσερή και πολύ γευστική.(Από το βιβλίο Delicious Tarts της Aλεξάνδρας Παπαστάμου)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.