Υλικά
4 κιλά κατσίκι Υλικά
½ κιλό κρασί κόκκινο
½ ματσάκι άνηθος
κληματόβεργες καθαρισμένες και πλυμένες για τον πυθμένα του πήλινου
πήλινο δοχείο (μαστέλο)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και τεμαχίζουμε σε 4 κομμάτια το κατσίκι.
Το τοποθετούμε στο σκεύος, προσθέτουμε το κρασί και μαρινάρουμε για 3 ώρες.
Τοποθετούμε τις κληματόβεργες σαν σχάρα, ομοιόμορφα στον πυθμένα του μαστέλου.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και στρώνουμε σ' αυτές τον άνηθο.
Βάζουμε το κατσίκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα, την οποία δένουμε επάνω στο χείλος του πήλινου.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 2 ώρες.
Μπορούμε, εναλλακτικά, να το ψήσουμε μέσα σε γάστρα, αν δεν έχουμε πήλινο σκεύος.Σημείωση: Συνηθίζουν να συνοδεύουν το κρέας με πατάτες κομμένες στα τέσσερα, τις οποίες τοποθετούν επάνω σε κληματόβεργες..
Από το βιβλίο "Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου" της Λίλας Καραποστόλη