Υλικά
Υλικά
1 ½ κιλό σπάλα χοιρινού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κιλά προβάτσα
2 αυγά
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και μεριδοποιούμε το κρέας.
Ξεπλένουμε καλά τα προβάτσα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Προσθέτουμε τα προβάτσα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού προσθέτοντας λίγο από το ζωμό.
Περιχύνουμε με αυτό το κρέας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Από το βιβλίο "Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου" της Λίλας Καραποστόλη