Follow us

Ροδάκινα γεμιστά

Ροδάκινα γεμιστά

Υλικά

Υλικά

6 μεγάλα ροδάκινα

500 γρ. αμυγδαλωτά (μπισκότα "εργολάβοι" ή παρόμοια μπισκότα με γεύση αμύγδαλου)

300 γρ. ζάχαρη

300 γρ. ασπράδια αβγού

Ζάχαρη-άχνη, μερικές κουταλιές

1 φλιτζ. τσ. ρούμι λευκό

1 κ.κ. κακάο σε σκόνη

1 βανίλια σκόνη ή μερικές σταγόνες άρωμα

Παρασκευή

Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε με κουταλάκι σχεδόν τη μισή σάρκα τους.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, τη σάρκα από τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το ρούμι, τη βανίλια, το κακάο, και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.

Την προσθέτουμε στο μείγμα των μπισκότων σταδιακά, ανακατεύοντας με κουτάλι, να ενωθεί.

Αραδιάζουμε τα ροδάκινα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Ανάβουμε το φούρνο στους 160°.

Μοιράζουμε το μείγμα στο κοίλωμα των ροδάκινων, με ένα κουταλάκι.

Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη-άχνη και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Τα σερβίρουμε χλιαρά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.