Follow us

Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτας και φινόκιο στο γκριλ

Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτας και φινόκιο στο γκριλ

Υλικά

Υλικά

προετοιμασία: 30 λεπτά, άτομα: 4

500 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι

2 φινόκιο, κομμένα σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για ένα λεπτό.

Κατόπιν ρίχνετε το κριθαράκι.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη σάλτσα ντομάτας και λίγο από το ζωμό και ανακατεύετε.

(Το κριθαράκι πρέπει να μαγειρευτεί σιγά σιγά, σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό λαχανικών.) Το κριθαράκι είναι έτοιμο όταν έχει βράσει και έχει απορροφήσει όλα του τα υγρά.

Εάν χρειαστεί παραπάνω υγρό, προσθέτετε λίγο νερό.

Δέκα λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα ραβδωτό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου σας ψήνετε τις φέτες του φινόκιο.

Ύστερα τις μεταφέρετε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρετε το κριθαράκι με τρεις ψημένες φέτες φινόκιο και φρέσκο θυμάρι.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.