Υλικά
προετοιμασία: 10 λεπτά, μαγείρεμα: 25 λεπτά, άτομα: 4 Υλικά
340 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
1,3 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
500 ml χυμό ντομάτας
400 γραμμάρια καλαμπόκι
4-5 σταγόνες Tabasco
4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο.
Το μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, και όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ανακατεύετε ώσπου να μαλακώσει.
Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας, και περιχύνετε με το ζωμό και το χυμό ντομάτας και σιγοβράζετε, ώσπου η σούπα να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
Μεταφέρετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και το Tabasco και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε βαθιά μπολ και προσθέτετε στο τέλος το βασιλικό.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες