Follow us

Μελιτζάνες µαντιλάκια

Μελιτζάνες µαντιλάκια

Υλικά

Υλικά για 8-10 άτοµα

1 κιλό µοσχάρι κοµµένο σε κύβους

2 κιλά µελιτζάνες κοµµένες

σε µακρόστενες φέτες

1 κιλό ντοµάτες τριµµένες

1 φλιτζ. κρασί

1/3 φλιτζ. λάδι

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για το γαρνίρισµα

Ντοµάτες κοµµένες σε ροδέλες

Πιπεριές πράσινες, κοµµένες σε τετράγωνα κοµµάτια

Εκτέλεση

Πλένουµε τις µελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουµε σε µερικά σηµεία και αλατίζουµε.

Ύστερα από 1 ώρα, ξεπλένουµε καλά, στραγγίζουµε και τις κόβουµε σε φέτες.

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε λάδι και σοτάρουµε το µοσχάρι.

Σβήνουµε µε κρασί, προσθέτουµε ντοµάτα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσουν, µέχρι να µαλακώσει το κρέας.

Βγάζουµε τα κοµµάτια και διατηρούµε τη σάλτσα ζεστή.

Τηγανίζουµε τις µελιτζάνες σε µπόλικο λάδι και τις ακουµπάµε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν.

Τοποθετούµε τις φέτες σταυρωτά και κλείνουµε µέσα έναν-έναν τους κύβους του κοκκινιστού, σχηµατίζοντας πακετάκια.

Γαρνίρουµε µε ροδέλες ντοµάτας και κοµµάτια πιπεριάς.

Ρίχνουµε τη σάλτσα σε πιατέλα και αραδιάζουµε προσεκτικά από πάνω τα µαντιλάκια.Πακετάκια από κομμάτια κρέατος µε περιτύλιγµα µελιτζάνας.

Πρωτότυπη σπεσιαλιτέ-δώρο για ξεχωριστούς καλεσµένους!Aπό το βιβλίο Μυτιληνιές Γεύσεις της Έφη Γιαλούση-Χατζηχρήστου

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.