Υλικά
Υλικά
1.200 γρ. ροδάκινα, γιαρμάδες ή νεκταρίνια ώριμα αλλά σφιχτά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα με τη φλούδα, σπασμένα χοντρά
Μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 2 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο)
Παρασκευή
Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο σε κομματάκια, αμύγδαλα, αναμειγνύουμε με τα δάχτυλα για να ενωθούν, προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου (6-7 σταγόνες) και συνεχίζουμε το ζύμωμα τρίβοντας τη ζύμη με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα ροδάκινα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, σαν ταρτιέρα.
Πλένουμε τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τακτοποιούμε τις φέτες στο σκεύος και σκορπίζουμε επάνω τα ψίχουλα της ζύμης μας.
Ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά περίπου και το σερβίρουμε σχεδόν χλιαρό ή κρύο.* Τα διάφορα αρώματα (εσάνς) τα βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ και καταστήματα μπαχαρικών.