Follow us

Αθερινόπιτα

Αθερινόπιτα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αθερίνα

1 φλιτζ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/2 φλιτζ. τσ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. δυόσμος ξερός

3/4 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε την αθερίνα και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το δυόσμο, αρκετό πιπέρι, αλάτι και το αλεύρι.

Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε το μείγμα της αθερίνας.

Πιέζουμε ελαφρά από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα στο τηγάνι και αφήνουμε να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε.

Όταν ψηθεί από κάτω, τη γλιστράμε σε ένα πιάτο, τη γυρίζουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας και τη βάζουμε να τηγανιστεί κι από την άλλη πλευρά.

Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με το μαϊντανό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.