Follow us

Γαύρος με κρασί, στο τηγάνι

Γαύρος με κρασί, στο τηγάνι

Υλικά

Υλικά

20-25 μεγαλούτσικοι γαύροι

3 σκ. σκόρδο σε φετάκια

1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί

5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φύλλο δάφνης

Αλάτι, πιπέρι ή πιμεντόν

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το γαύρο, αφαιρώντας μαζί με το κεφάλι και τα εντόσθια.

Τον πλένουμε τον στεγνώνουμε, τον ανοίγουμε και αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο χωρίς να χωρίσουμε τα δύο μέρη.

Αλατίζουμε τα φιλέτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό.

Προσθέτουμε τους γαύρους, ανοιγμένους, και τους τηγανίζουμε 1-2 λεπτά κουνώντας το τηγάνι, χωρίς να ανακατεύουμε.(Αν δεν χωρέσουν όλοι μαζί, αφαιρούμε το σκόρδο μαζί με τους πρώτους.) Στο τέλος, έχουμε όλους τους γαύρους στο τηγάνι και τους σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν 2-3 λεπτά μαζί με τη δάφνη, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πιμεντόν, ζεστούς ή κρύους.

Συνοδεύουμε το πιάτο με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.