Follow us

Άχο μπλανκο (Αjo Βlanco): (κρύα σούπα με αμύγδαλα και σκόρδο από την Ανδαλουσία)

Άχο μπλανκο (Αjo Βlanco):  (κρύα σούπα με αμύγδαλα και σκόρδο από την Ανδαλουσία)

Υλικά

Υλικά

200 γρ. αμύγδαλα ζεματισμένα και ξεφλουδισμένα

200 γρ. ψίχα ψωμιού

3 σκ. σκόρδο

1 φλιτζ.τσ. γάλα

1/3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. εκλεκτό ξίδι

600 γρ. παγωμένο νερό

1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός

1 τσαμπί σταφύλι χωρίς κουκούτσια

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Μουλιάζουμε την ψίχα στο γάλα για 30 λεπτά και μετά τη στύβουμε.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το σκόρδο και 1/2 κουτ.

καφέ αλάτι.

Προσθέτουμε την ψίχα και αναμειγνύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ (ή σε βαθύ μπολ).

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα (ή με το σύρμα των αβγών), όπως όταν φτιάχνουμε μαγιονέζα.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι, πιπέρι και δοκιμάζουμε για το αλάτι.

Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο λίγο το παγωμένο νερό, ανακατεύοντας με το σύρμα ώστε να ενσωματωθεί και να γίνει μια κρεμώδης σούπα με βελούδινη υφή.

Περνάμε τη σούπα από λεπτό σουρωτήρι, πιέζοντας τον πολτό με κουτάλι.

Προσθέτουμε το βασιλικό, σερβίρουμε τη σούπα κρύα, με λίγες ρώγες σταφύλι σε κάθε πιάτο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.