Υλικά
12-18 μεγάλες γαρίδεςΥλικά (για 6 άτομα)
Σουσάμι
Ελαιόλαδο Για τη σάλτσα
1 μεγάλος ώριμος ανανάς
1 μικρό αγγουράκι
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 χούφτα φύλλα κορίανδρου κομμένα
1 χούφτα δυόσμος
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Λίγο ταμπάσκο
Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε κύβους του ενός εκατοστού.
Ξεφλουδίζουμε το αγγουράκι, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να «δέσουν» για 20 λεπτά.
Για τις γαρίδες Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατάμε κεφάλια και κελύφη και φτιάχνουμε μια σάλτσα για μελλοντική χρήση).
Σοτάρουμε τις γαρίδες με λάδι σε δύο δόσεις, για πέντε λεπτά, και τις σερβίρουμε με τον ανανά πασπαλίζοντάς τις με σουσάμι.Η σάλτσα είναι συνταγή του Gordon Ramsay