Follow us

Paella Valenciana (Ρύζι με θαλασσινά, κοτόπουλο και χοιρινό)

Paella Valenciana (Ρύζι με θαλασσινά, κοτόπουλο και χοιρινό)

Υλικά

Υλικά

20 φρέσκα μύδια καθαρισμένα από το «γένι»

500 γρ. ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη

500 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το κεφάλι στα δύο

400 γρ. άπαχο χοιρινό, κομμένο σε κομματάκια μεγέθους μπουκιάς

600 γρ. κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε κομματάκια μεγέθους μπουκιάς

2 lt ζωμός λαχανικών

½ ρύζι περλέ

2 κιλά πολύ μεγάλες καραβίδες ή 4 μέτριοι αστακοί

500 γρ. αρακάς

1 φλ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

8-10 κλωστές

σαφράν

Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε τα μύδια στο τηγάνι και μόλις ανοίξουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε στο τηγάνι για λίγα λεπτά τις καραβίδες ή τους αστακούς, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι.

Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε και τα καλαμάρια για 2 λεπτά και τα βγάζουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το χοιρινό και το κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί εντελώς με την ντομάτα.

Καρυκεύουμε με την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με το σαφράν και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Ύστερα από 20 λεπτά ρίχνουμε τις καραβίδες ή τους αστακούς και τα μύδια και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.

Το ρύζι πρέπει να είναι al dente και να έχει λίγο υγρό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε την paella για 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.Πιάτο βάσης, πετσέτα και μπολ, όλα Zara Home.

Μεταλλικό σκεύος από προσωπική συλλογή.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.