Follow us

Σπιτικό ψωμί (βασική συνταγή)

Σπιτικό ψωμί (βασική συνταγή)

Υλικά

Υλικά για 1 φραντζόλα

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι λεπτό

1/2 λίτρο νερό χλιαρό

20 γρ. φρέσκια μαγιά

Παρασκευή

Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι.

Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτετε στο αλεύρι.

Ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας και σταδιακά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, δουλεύοντας πάντα τη ζύμη.

Την αφήνετε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα.

Της δίνετε το σχήμα της αρεσκείας σας και την αφήνετε για 1 ώρα να ανέβει.

Ψήνετε το ψωμί, για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 220-250°C, ακουμπισμένο σε μια λαδωμένη λαμαρίνα.

Το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι