Follow us

Ρολό με κιμά και αβγά

Ρολό με κιμά και αβγά

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ντομάτα μεγάλη ώριμη τριμμένη στον τρίφτη

2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ρίγανη

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

1/3 φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό

1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη

5 αβγά βρασμένα σφιχτά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το χτυπημένο αβγό, το κρασί, αλατοπίπερο και τη φρυγανιά και ζυμώνετε για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Αν σας φαίνεται αραιό το μείγμα, προσθέτετε λίγη φρυγανιά ακόμα.

Το απλώνετε σε χαρτί ψησίματος δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα.



Βάζετε τα βραστά αβγά στη μέση του κατά μήκος, το ένα πίσω από το άλλο.

Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σχηματίζοντας το ρολό.

Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού στα πλαϊνά με προσοχή για να διατηρήσει το ρολό το σχήμα του, το μεταφέρετε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 40΄-45.

Περίπου 10΄ πριν από το τέλος του ψησίματος, βγάζετε το ρολό από το φούρνο, αφαιρείτε με προσοχή το χαρτί, διορθώνοντας ταυτόχρονα το σχήμα του αν χρειάζεται, και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντάς το με προσοχή.



Το αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά για να μπορέσετε να το κόψετε χωρίς να διαλυθεί.

Το σερβίρετε σε φέτες και το συνοδεύετε με σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.

Βάζετε τα βραστά αβγά στη μέση του κατά μήκος, το ένα πίσω από το άλλο.

Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σχηματίζοντας το ρολό.

Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού στα πλαϊνά με προσοχή για να διατηρήσει το ρολό το σχήμα του, το μεταφέρετε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 40΄-45.

Περίπου 10΄ πριν από το τέλος του ψησίματος, βγάζετε το ρολό από το φούρνο, αφαιρείτε με προσοχή το χαρτί, διορθώνοντας ταυτόχρονα το σχήμα του αν χρειάζεται, και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντάς το με προσοχή.

Το αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά για να μπορέσετε να το κόψετε χωρίς να διαλυθεί.

Το σερβίρετε σε φέτες και το συνοδεύετε με σάλτσα ντομάτας ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.