Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούσταςΥλικά για 8 άτομα
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά με τις άκρες να εξέχουν.
Απλώνετε τη γέμιση στο ταψί και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά και κόβετε όσα περισσεύουν.
Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.