Σπανακόπιτα νηστίσιμη

Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Υλικά για 8 άτομα
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι και το μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά με τις άκρες να εξέχουν. Απλώνετε τη γέμιση στο ταψί και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά και κόβετε όσα περισσεύουν. Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen