Follow us

Σοφεγάδα

Εφέτος στα εστιατόρια της Κρήτης, τα μενού αποπνέουν αυθεντικότητα. Με την κρητική γαστρονομία στο προσκήνιο της μοδάτης, μεσογειακής Διατροφής, η ευρυματικότητα της παράδοσης λάμπει και η καρδιά μας σκάει σινεμασκόπ χαμόγελα υγείας!

Σοφεγάδα

Υλικά

Υλικά

1 κρεμμύδι

2 κολοκύθια

2 μέτριες μελιτζάνες

1 χούφτα φρέσκα φασολάκια

2 πιπεριές

1 χούφτα μπάμιες

2-3 σέσκουλα

2 ντομάτες

3 κλωνάρια σέλινο

1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο)

Αλάτι και πιπέρι

100 ml ελαιόλαδο

Παρασκευή

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα γυρίζουμε μερικές φορές.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε νεράκι για να μαγειρευτούν, χωρίς να παραβράσουν.

Θα πρέπει να μείνουν με το ζουμί τους, χωρίς νερά.

Αντί για σαλάτα, προτείνουμε αυτό το πιάτο με μαγειρευτά λαχανικά, που μπορεί να τροποποιηθεί, εάν προσθέσουμε ή αφαιρέσουμε λαχανικά, ανάλογα με την εποχή.

Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.

Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.

Οι συνταγές αυτές ανήκουν στους κυρίους Γ.

Αναστασάκη, Χρ.

Βενέρη και Γ.

Λάππα, και είναι από αυτές που έφτιαξαν οι ίδιοι, στη διάρκεια των Σεμιναρίων για την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα.


Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.