Follow us

Γαρίδες τεμπούρα, μαριναρισμένες σε λεμόνι, λάδι, ρίγανη και ντομάτα, με ταταροπολίτικη μελιτζανοσαλάτα

Τι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις τεχνικές της γιαγιάς ή μήπως στους πειραματισμούς των σεφ; Που δημιουργούν σήμερα την παράδοση του αύριο; Η Θάλεια Τσιχλάκη και ο Επίκουρος διερευνούν την terra incognita της σύγχρονης ελληνικής γεύσης. Οι σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Μπαξεβάνης μας προτείνουν συνταγές που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φέτος το χειμώνα.

Γαρίδες τεμπούρα, μαριναρισμένες σε λεμόνι, λάδι, ρίγανη και ντομάτα, με ταταροπολίτικη μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

Υλικά

Μαρινάδα

10-12 γαριδοουρές

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρέσκια ρίγανη

Λίγο λεμόνι

Μάτι, πιπέρι


Τεμπούρα

1 μεγάλο αβγό

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

125 γρ. αλεύρι

125 ml μπίρα


Ταταροπολίτικη σαλάτα

2 ψητές μελιτζάνες (τον πολτό τους)

1/2 κούπας γιαούρτι

1 αγγούρι τριμμένο στα χοντρό τρίφτη

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

1 κ.γ. θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι


Παρασκευή

Μαρινάδα
Αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τις γαριδοουρές για 1 ώρα.

Τεμπούρα
Τηγανίζουμε τις γαριδοουρές μέσα στο χυλό της τεμπούρα για 2-4 λεπτά στους 180°C.

Ταροπολίτικη σαλάτα
Σερβίρουμε με την ταταροπολίτικη σαλάτα, που ετοιμάζουμε αναμιγνύοντας τα υλικά της.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.