Follow us

Γιαουρτόκρεμα με φρούτα

Ελιξήριο μακροημέρευσης και υλικό γαστριμαργικής φαντασίας. Άλλες γεύσεις με γιαούρτι, για να στάξουμε σπιρτάδα και δροσιά στην κουζίνα μας.

Γιαουρτόκρεμα με φρούτα

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

1 κονσέρβα ανανά σε κομματάκια (400 γρ.)

1 κουτί (100 γρ.) ζελέ με γεύση πορτοκάλι

1- 1 1/2 ποτήρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι

2 γιαούρτια στραγγισμένα

3/4 φλιτζ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα στα δύο κατά μήκος

2-3 φλιτζ. διάφορα φρούτα: κεράσια με βγαλμένα τα κουκούτσια, φράουλες, ροδάκινα ή βερίκοκα κομμένα σε φέτες, κ.ά.

Παρασκευή

Στραγγίζουμε τον ανανά και τον ψιλοκόβουμε.

Το ζουμί πρέπει να είναι ένα φλιτζάνι.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού.

Το βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και πασπαλίζουμε πάνω του το ζελέ.

Πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως το ζελέ.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε γαβάθα, αδειάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τα γιαούρτια και το μίγμα του ζελέ, και χτυπάμε με το μίξερ του χεριού για να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να αφρίσουν.

Αδειάζουμε το ένα τρίτο του μίγματος σε μακρουλή φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 της ώρα περίπου.

Ανακατεύουμε τα κομμάτια του ανανά και τα αμύγδαλα στο υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού και το αδειάζουμε στη φόρμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή καλύτερα μια νύχτα.

Όταν σερβίρουμε την κρέμα, τυλίγουμε γύρω από τη φόρμα μια πετσέτα βουτηγμένη σε βραστό νερό, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε γύρω με τα φρέσκα φρούτα.

Παραλλαγές
Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε την κρέμα και σε 8 ατομικά μπολ, ανακατεύοντας με τον ανανά ολόκληρο το μίγμα και κατόπιν στολίζοντας από πάνω με τα φρούτα.

Επίσης, μπορούμε να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, χυμό και κομμάτια ροδάκινου, αντί για τον ανανά.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.