Follow us

Κόκκινος τόνος με κόκκινο κρασί

Ξαπλωμένα στα φύκια, βυθισμένα στ΄ αλάτι. Μουσκεμένα με κόκκινο κρασί, βαμμένα με το μελάνι τους. Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι αποκαλύπτει τα μυστικά του και διώχνει τη ρουτίνα από τα καλοκαιρινά μας τραπεζώματα.

Κόκκινος τόνος με κόκκινο κρασί

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. φρέσκος κόκκινος τόνος

100 γρ. καρότα, κόκκινα κρεμμύδια, σκόρδο, σελινόριζα, μαντζουράνα, θυμάρι, φύλλο δάφνης

1 φιάλη κρασί Pinot nero

400 ml ζωμός κοτόπουλου

1 κ.γ. πελτέ

Παρασκευή

Τεμαχίζουμε τον τόνο σε μερίδες και τον μαρινάρουμε (στο ψυγείο, τουλάχιστον 24 ώρες) μαζί με τα λαχανικά, και τα μυριστικά του στο κόκκινο κρασί.

Βγάζουμε τον τόνο από τη μαρινάτα.

Περνάμε το κρασί από λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών του στο 1/4.

Προσθέτουμε το κρασί και τον πελτέ στα 300 ml του συμπυκνωμένου ζωμού κοτόπουλου, και το βράζουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα τη σύσταση που θέλουμε.

Τέλος, προσθέτουμε και 50 γρ.

βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε τα φιλέτα του τόνου να ψηθούν στο τηγάνι μαζί με 100 ml από τον ζωμό κοτόπουλου.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι, και μόλις πάρει βράση το βάζου¬με στο φούρνο, στους 220 ο C, για 5 λεπτά.

Βάζουμε τα φιλέτα στα πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.

Για το ζωμό κοτόπουλου
Ετοιμάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου ως εξής: Βράζουμε σε 2 λίτρα νερό το κοτόπουλο επί μία ώρα, μαζί με ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, ένα πράσο, μία ντομάτα, λίγο δενδρολίβανο και ένα φύλλο δάφνης.

Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζωμό, χρησιμοποιώντας το λεπτό σουρωτήρι και ένα τουλπάνι.

Βάζουμε το σουρωμένο ζωμό να βράζει καλά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό: (διατηρείται στον καταψύκτη).

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.