Follow us

Ρύζι a la Cubana του Ferran Adria

Ο Dalί, ο Picasso και ο Warhol θα υπέγραφαν με ενθουσιασμό τα πιάτα του. Ο πιο δημιουργικός σεφ του πλανήτη είναι ένας αληθινός σουπερστάρ, με φανατικούς οπαδούς, αλλά και πολέμιους. Κλείστε από τώρα τραπέζι στο εστιατόριό του ΕΙ Βυllί, στην Ισπανία

Ρύζι a la Cubana  του Ferran Adria

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Λάδι βανίλιας

2 κάψες βανίλιας

50 γρ. ηλιέλαιο


Αβγά ποσέ

4 αβγό ορτυκιού

250 γρ. νερό

20γρ. ξίδι

Αλάτι


Γρανίτα ντομάτας

2 ντομάτες ώριμες

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Μπανάνες

1 μπανάνα plantain (200 γρ.)

200 γρ. άκοπο μπέικον με πιπέρι, διαστάσεων 2χ10 εκ.


Ρύζι

50 γρ. ρύζι

200 γρ. γάλα

100 γρ. μεταλλικό νερό

Αλάτι


Διάφορα

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Παρασκευή

Λάδι βανίλιας
Ανοίγουμε κατά μήκος τις κάψες τις βανίλιας.

Βγάζουμε την πούλπα και την ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο.

Κατόπιν, σουρώνουμε το μίγμα μέσα από σουρωτήρι, «σπάζοντας» την πούλπα για να περάσει από τις τρύπες.

Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 6 ώρες.

Αβγά ποσέ
Σπάζουμε τα αβγά και τα βάζουμε σε ένα μπολ, χωρίς να σπάσουμε τους κρόκους.

Βάζουμε το νερό και το ξίδι να πάρουν βράση και προσθέτουμε τα αβγά.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα ασπράδια που ανεβαίνουν στην επιφάνεια και μετά από 5 δευτερόλεπτα βγάζουμε και τους ελαφρώς ποσαρισμένους κρόκους.

Τα βουτάμε σε παγωμένο αλατόνερο.

Τα στεγνώνουμε πάνω σε ύφασμα και με ένα λεπτό μαχαιράκι αφαιρούμε τα ασπράδια.

Φυλάμε τα αβγά μέσα στο λάδι βανίλιας μέσα στο ψυγείο.

Γρανίτα ντομάτας
Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Τις περνάμε για λίγο από το μίξερ ώστε να υγροποιηθούν, τις σουρώνουμε σε ένα σκεύος, φροντίζοντας να μην ξεπεράσει το υγρό το 1 εκ.

ύψος, και αλατοπιπερώνουμε.

Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το καταψύχουμε στους -10°C.

για 3 ώρες, μέχρι να γίνει γρανίτα.

Μπανάνες
Καθαρίζουμε την εξωτερική κρούστα πιπεριού του μπέικον.

Το τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και το καταψύχουμε.

Μόλις παγώσει, το κόβουμε σε 8 λεπτές φέτες (1 κιλ.), τις οποίες απλώνουμε σε λαδόχαρτο.

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και αφαιρούμε τις κλωστές που πιθανόν έχουν.

Κόβουμε 8 ροδέλες 1 εκ.

και τις τυλίγουμε με το μπέικον από τις επιφάνειες κοπής.

Κόβουμε το μπέικον που περισσεύει

Ρύζι
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι.

Το βράζουμε με το νερό για 3-4 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε μικρές ποσότητες του γάλακτος, όσο το ρύζι μαγειρεύεται (20 λεπτά).

Μόλις βράσει, περνάμε το μίγμα από το μίξερ, έτσι ώστε να γίνει πυκνή κρέμα, και κατόπιν το σουρώνουμε.

Αλατίζουμε.

Φινάλε
Τρυπάμε με μια σπάτουλα τη γρανίτα ώστε να αγριέψει n επιφάνειά της.

Βάζουμε τις μπανάνες να πάρουν χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά (να ξανθύνει το μπέικον, χωρίς όμως να παραμαγειρευτούν οι μπανάνες).

Τοποθετούμε τις μπανάνες στο πιάτο, αφήνοντας μεταξύ τους κενό, για να χωρέσει το αβγό.

Πάνω στο τοποθετημένο αβγό βάζουμε 3 κουτ.

γλυκού από την κρέμα του ρυζιού.

Δίπλα προσθέτουμε γρανίτα ντομάτας.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.