Follow us

Αραβική πίτα με μπάμιες, κόκκινο κάρι και αστακό

Η Ιταλίδα ντίβα αλλάζει look. Παίρνει άλλο σχήμα και εθνικότητα και ντύνεται με απρόσμενους συνδυασμούς γαστρονομικών αξεσουάρ. Από νεοπαραδοσιακές έως fusion και από Έθνικ, οι νέες πίτσες είναι δαγκωματιά και συχώριο!

Αραβική πίτα με μπάμιες, κόκκινο κάρι και αστακό

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλη αραβική πίτα

200 γρ. μπάμιες

2 ντομάτες, τριμμένες

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

30 mI σπορέλαιο

30 mI ελαιόλαδο

1 φρέσκος αστακός (400 γρ.)

30 γρ. κόκκινη ταϊλανδέζικη πάστα κάρι

250 ml γάλα καρύδας

30 ml ξίδι ρυζιού

4 φύλλα ταϊλανδέζικου βασιλικού ή μέντας

60 γρ. έμενταλ τριμμένο

Αλάτι

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και ξίδι και βράζουμε (μόλις το νερό πάρει βράση) τις μπάμιες για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μπάμιες και στο ίδιο νερό βράζουμε τον αστακό για 5 λεπτά.

Τον καθαρίζουμε και τον κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τις μπάμιες και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Σε ένα γουόκ (ή βαθύ τηγάνι) λιώνουμε την πάστα κάρι, στο σπορέλαιο.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, και μόλις πάρει βράση, τα μενταγιόν αστακού και το βασιλικό.

Αφήνουμε για 3 λεπτά.

Στρώνουμε στην πίτα τις μπάμιες και το εμεντάλ: προσθέτουμε τα μενταγιόν αστακού.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα κάρι και ψήνουμε σε φούρνο για 5 λεπτά.


Στιλ: Πληθωρικό ελλnνo- ανατολίτικο fusion

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.