Follow us

Ραβιόλια γεμιστά με φουαγκρά, χτένια και τρούφα

Μύρισε Χριστούγεννα. Υπάρχει ένας αέρας γιορτής στην ατμόσφαιρα. Οι φωτισμένες βιτρίνες, τα λαμπιόνια στους δρόμους, οι μουσικές, το γενικότερο ψυχολογικό ταρατατζούμ, όλα φωνάζουν: γιορτάστε! Και γιορτή χωρίς να μοσχοβολήσει το σπίτι ψητό και γλυκά, χωρίς να στρώσουμε τραπέζι με λινά, κρύσταλλα και πορσελάνες, δεν γίνεται. Όπως και να το κάνουμε, τέτοιες μέρες η γιορτή θέλει τα στολίδια της, θέλει τα καλούδια της, θέλει τη χλιδή της.

Ραβιόλια γεμιστά με φουαγκρά, χτένια και τρούφα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

2 μαύρες τρούφες (40 γρ. η καθεμία)

100 γρ. φουαγκρά πάπιας

100 γρ. χτένια

30 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομ-μένο

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

200 γρ. ζύμη για ραβιόλια

½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου


Zύμη

300 γρ. αλεύρι μαλακό

3 αυγά


Χυμός φουαγκρά και τρούφας

300 ml ζωμός κοτόπουλου

65 γρ. βούτυρο

150 γρ. φουαγκρά

5 ml χυμός τρούφας

40 γρ. ψιλοκομμένη μαύρη τρούφα

10 ml άσπρο λάδι τρούφας

Παρασκευή

Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τα αυγά.

Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

Την πλάθουμε σε μπάλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο, για 2 ώρες, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.

Περνάμε τη ζύμη από τη μακαρονο-μηχανή, στο 0.5 και την ανοίγουμε σε φύλλο.

Κόβουμε το φουαγκρά και τα χτένια σε κύβους των 10 γρ.



Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο και λίγο μοσχοκάρυδο, τα ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης και τοποθετούμε, λίγο λίγο, το μείγμα με το φουαγκρά μια απόσταση 6 εκ.

Από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο ζύμης και πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσει στο κάτω.

Δίνουμε το σχήμα του ραβιόλι με ένα κουπ-πατ των 4.5 εκ.

πιέζοντας ελαφρώς γύρω από το κέντρο του μείγματος.

Αποκόπτουμε το ραβιόλι από την υπόλοιπη ζύμη με ένα κουπ-πατ των 5 εκ.

Πιέζουμε τις άκρες του για να σφραγιστεί.

Στη συνέχεια, βάζουμε το ζωμό κότας να φτάσει σε βρασμό και ρίχνουμε τα ραβιόλια να βράσουν για 3-4 λεπτά.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Αφήνουμε το ζωμό κότας να βράζει καλά σε ρηχή μικρή κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το χυμό τρούφας, το βούτυρο και το φουαγκρά.

Δοκιμάζουμε τη γεύση και περνάμε το ζωμό από σήτα, τον ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη τρούφα και αρωματίζουμε με το λάδι τρούφας.

Βουτάμε τα ραβιόλια μέσα στο χυμό φουαγκρά-τρούφας.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τρούφες κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε πολύ ψιλές φετούλες.

Βάζουμε τα ραβιόλια σε πιάτο, τα καλύπτουμε με το χυμό φουαγκρά-τρούφας και γαρνίρουμε με τις τρούφες.

Όλο το μυστικό για αυτά τα υπέροχα, αρωματικά ραβιόλια είναι να φροντίσετε ώστε το φύλλο της ζύμης τους να βγει πολύ λεπτό.

Η υφή του θα καθορίσει τον αέρινο χαρακτήρα που απαιτείται, ώστε να έχουν τα ζυμαρικά αυτή την τόσο φίνα γέμιση.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.