Υλικά
2 πέρδικες με τα συκωτάκια τουςΥλικά (για 2 άτομα)
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
1/3 φλιτζ. βούτυρο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. κιμά, χοιρινό και μοσχαρίσιο
1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
1/4 φλιτζ. ρύζι
1/4 φλιτζ. μαύρη σταφίδα
1/4 φλιτζ. αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. κονιάκ
1/2 -1 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε, και σκουπίστε τις πέρδικες.
Ψιλοκόψτε τα συκωτάκια.
Πασπαλίστε την κοιλιά με το τυρί.
Σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το μισό βούτυρο και λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια.
Προσθέστε τον κιμά και τα συκωτάκια και σοτάρετε μέχρι να σκουρήνουν.
Βάλτε και το κουκουνάρι, το ρύζι, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες στο τηγάνι.
Πασπαλίστε με το μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπέρι.
Προσθέστε το κονιάκ και μισό φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράστε, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Γεμίστε τις πέρδικες και κλείστε το άνοιγμα με κλωστή ή οδοντογλυφίδες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο βούτυρο και λάδι και σοτάρετε τις πέρδικες από όλες τις μεριές.
Αδειάστε πάνω τους το κρασί και βράστε για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρετε τα πουλιά σε λαδωμένο, πήλινο σκεύος, που μόλις να τα χωράει, και αδειάστε πάνω τους τη σάλτσα.
Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε για 45 λεπτά αλείφοντας συχνά με τη σάλτσα.
Διασκευή κυκλαδίτικης συνταγής.