Follow us

Ντολμαδάκια με χαβιάρι, κυδώνια, γυαλιστερές και αφρό-λεμόνι (Χριστόφορος Πέσκιας)

Αυτές οι γιορτές θα έχουν λάμψη γαλανόλευκη! Δίχως αιδώ, ο Χριστόφορος Πέσκιας φοράει στρας στα ντολμαδάκια, τη φασολάδα, τον κουραμπιέ και το μελομακάρονο... Προτείνοντας ένα εορταστικό μενού πιο σκανδαλιστικό δεν γίνεται!

Ντολμαδάκια με χαβιάρι, κυδώνια, γυαλιστερές και αφρό-λεμόνι (Χριστόφορος Πέσκιας)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Ντολμαδάκια

8 αμπελόφυλλα

8 κ.σ. χαβιάρι (ή τα πολύ φθηνότερα avruga - αβγά ρέγκας)

8 κ.γλ. γιαούρτι στραγγιστό


Θαλασσινά

8 γυαλιστερές

8 κυδώνια,

Φύλλα ζελατίνας


Αφρός-λεμόνι

150 ml χυμός λεμόνι (σουρωμένος, στο ψυγείο)

350 ml νερό

3-4 φύλλα ζελατίνας

8 μικρά φύλλα δυόσμου

Παρασκευή

Ντολμαδάκια
Ανακατεύουμε το γιαούρτι για να γίνει σαν κρέμα.

Απλώνουμε τα αμπελόφυλλα.

Βάζουμε στο καθένα για γέμιση πρώτα μια κουταλιά χαβιάρι και μετά γιαούρτι, χωρίς να τα ανακατεύουμε.

Τυλίγουμε προσεκτικά τους ντολμάδες.

Θαλασσινά
Καθαρίζουμε τα όστρακα πάνω από ένα βαθύ μπολ (ξεχωριστό για κάθε όστρακο), έτσι ώστε να μαζεύουμε το νερό τους, και κατόπιν ξεπλένουμε τη σάρκα τους σε αυτό.

Διαλύουμε τη ζελατίνα σε λίγο ζεστό νερό (αναλογία 1 φύλλο για κάθε 200 mI νερό).

Προσθέτουμε την ανάλογη ποσότητα διαλυμένης ζελατίνας χωριστά στο νερό των γυαλιστερών και των κυδωνιών (προηγουμένως έχουμε σουρώσει το νερό τους από τις ακαθαρσίες).

Τα βάζουμε στο ψυγείο και όταν αρχίσει ο ζελές να πήζει (περίπου σε μία ώρα), διατηρώντας όμως την υγρή υφή του, τα βγάζουμε και αλείφουμε με ένα πινέλο κάθε θαλασσινό με το ζελέ του.

Αφρός-λεμόνι
Ζεσταίνουμε 50 mI νερό για να διαλύσουμε τη ζελατίνα.

Το υπόλοιπο νερό το ρίχνουμε στον κάδο ενός μεταλλικού μίξερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, για να κρυώσει πολύ καλά, χωρίς όμως να στερεοποιηθεί.

Αρχίζουμε να χτυπάμε το παγωμένο νερό στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τις λιωμένες ζελατίνες.

Αυξάνουμε σιγά σιγά την ταχύτητα του μίξερ.

Σε λίγα λεπτά το νερό θα αρχίσει να πήζει και ταυτόχρονα να αφρίζει.

Όταν αρχίσει να αφρίζει αρκετά και πάει να πήξει, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού.

Το χτυπάμε μέχρι να γίνει πάλι αφρός.

Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Σερβίρισμα
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από 2 ντολμαδάκια, 2 κυδώνια, 2 γυαλιστερές, 4 κουτ.

γλυκού αφρό δίπλα από τα οστρακοειδή και 2 φυλλαράκια δυόσμο πάνω στον αφρό.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.