Follow us

Παντζάρια και πατάτες σαλάτα, φουντούκια με μέλι και μουστάρδα, βινεγκρέτ μουστάρδας

Ξεχάστε τη χωριάτικη. Ώρα για σοφιστικέ σαλάτες-κύρια πιάτα, που κάνουν σουξέ στα μοντέρνα εστιατόρια. Από «off Broadway», ΟΙ νέες σαλάτες βγαίνουν στο προσκήνιο του τραπεζιού, έλκοντας σαν μαγνήτες τους προβολείς της σημαντικότητας.

Παντζάρια και πατάτες σαλάτα, φουντούκια με μέλι και μουστάρδα, βινεγκρέτ μουστάρδας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλό παντζάρια

375 γρ. λολορόσο λευκό

Πατατοσαλάτα

1,5 κιλό λεπτόφλουδες πατάτες

180 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φουντούκια

1 φλιτζ. φουντούκια

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους

Αλάτι

Βινεγκρέτ μουστάρδας

2 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού

2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους

1 1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε 1 λίτρο νερό να πάρει βράση και ανακατεύουμε 1/2 κ.σ αλάτι Βράζουμε τα παντζάρια για 20 λεπτά (πρέπει να μείνουν αρκετά κρουστά).

Τα βουτάμε σε παγωμένο νερό να κρυώσουν.



Μετά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τοποθετούμε μια σειρά παντζάρια γύρω γύρω στο πιάτο.

Κόβουμε το λολορόσο με το χέρι σε χοντρά κομμάτια, τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε.

Τα ανακατεύουμε με 3/4 του φλιτζανιού καλά χτυπημένη βινεγκρέτ και κατόπιν τα μοιράζουμε στο κέντρο καθενός πιάτου, χωρίς να σκεπάσουμε τα παντζάρια.

Μοιράζουμε την πατατοσαλάτα πάνω στο λολορόσο και προσθέτουμε ψημένα φουντούκια.



Πατατοσαλάτα
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες τρίβοντας τη φλούδα τους, για να φύγει το χώμα.

Τις σκεπάζουμε με κρύο αλατισμένο νερό (1 κ.σ, αλάτι ανά λίτρο νερού) και τις βράζουμε.

Τις κρυώνουμε λίγο σε τρεχούμενο νερό, τις κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Τις τοποθετούμε σε μπολ, μαζί με το κρεμμύδι και το μαϊντανό, τις περιχύνουμε με 3/4 του φλιτζανιού βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.



Φουντούκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι (μέτρια φωτιά).

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μίγμα.

Τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε για 12 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αλατίζουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.