Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
50 cl μπίρα
3/4 It πυκνός ζωμός βοδινού
100 γρ. ταπιόκα
5 cl κρέμα γάλακτος
4 φέτες ψωμί με προζύμι
Μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Παρασκευή
Φτιάχνουμε από την προηγουμένη ένα ζωμό, βράζοντας κρέας και διάφορα λαχανικά.
Τον βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα, και την επομένη αφαιρούμε το λίπος που έχει παγώσει στην επιφάνεια.
Βάζουμε 3/4 του λίτρου ζωμό να πάρει βράση και τον αφήνουμε μέχρι να μείνει 1/2 λίτρου.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την μπίρα και σιγοβράζουμε.
Ρίχνουμε «βροχηδόν» την ταπιόκα, ανακατεύοντας, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση.
Αρωματίζουμε τη σούπα με μοσχοκάρυδο.
Στο μεταξύ, φρυγανίζουμε το ψωμί και το σερβίρουμε δίπλα στη σούπα.