Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1 πάπια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σόγιας σος
2 κ.σ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. κόκκοι πιπεριού
2 κ.σ. αλάτι
1 1/2 κ.σ. σκόνη από 5 spices
1/2 κ.γλ. monosodium glutamate (λέγεται και ενισχυτικό γεύσης)
Αραχιδέλαιο
Παρασκευή
Καβουρδίζουμε το πιπέρι σε βαρύ τηγάνι Το χτυπάμε μαζί με το αλάτι σε γουδί.
Αναμιγνύουμε τζίντζερ, κρεμμύδι, σόγια, 5 spices και monosodium και απλώνουμε το μίγμα στην πέτσα, αλλά και στην κοιλιά της πάπιας.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Ανάβουμε το φούρνο στο μάξιμουμ και βάζουμε στον πάτο του ένα σκεύος γεμάτο κατά τα 3/4 με νερό.
Τοποθετούμε από πάνω του μια σχάρα και βάζουμε εκεί την πάπια για ψήσιμο.
Μετά από 90 λεπτά, βγάζουμε την πάπια από το φούρνο.
Την στεγνώνουμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
Κατόπιν τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε την πάπια με ρύζι ατμού.
Μπορεί οι Κινέζοι να συνηθίζουν ως έξτρα τις χελιδονοφωλιές στο πρωτοχρονιάτικο, μενού τους, αλλά δεν μένουν εκεί: στο πλούσιο γιορτινό τραπέζι σήμα κατατεθέν είναι τα ψιλοκομμένα εδέσματα.