Follow us

Ponzu Sause

Japan lovers, ακονίστε τα τσοπ – στικ σας! Το ΕΥ παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την Eat Coutoure του γιαπωνέζικου fusion. Ο top σεφ της Hyatt Osamu «Fuji» Fujita, προσφέρει σπονδές στον ουρανίσκο του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ponzu Sause

Υλικά

Υλικά

2 μπουκάλια ξίδι

2 μπουκάλια soy sauce

180 ml sake

180 ml mirin

2 πορτοκάλια

1 φύλλο kombu

2 χούφτες hanakatsuo (αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά τηγανητά ψαράκια ή δύο κουταλιές hondashi).

Παρασκευή

Ανακατεύουμε το ξίδι, τη soy sauce, το sake, το mirin και το hanakatsuo.

Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και τα βάζουμε στο μίγμα ως έχουν (δεν τα στύβουμε).

Από πάνω βάζουμε το kombu.

Αφήνουμε για 1 εβδομάδα (εκτός ψυγείου) και το στραγγίζουμε.

Η ponzu sauce είναι έτοιμη.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.