Υλικά
Υλικά
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου *
250 γρ. γιαούρτι
30 γρ. βούτυρο
Αλάτι
1 κουτ. της σούπας αλεύρι
3 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι ψιλοκομμένος δυόσμος
Πιπέρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ζωμό του κοτόπουλου μέχρι να πάρει βράση.
Στραγγίζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με το αλεύρι και τους κρόκους.
Βγάζουμε το ζωμό από τη φωτιά, ρίχνουμε μερικές κουταλιές σιγά σιγά στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αραιωμένο μίγμα στο ζωμό και βάζουμε τη σούπα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα φύλλα του δυόσμου, ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα, ανακατεύουμε και την πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένο πιπέρι.
Σερβίρεται δροσερή ή ζεστή.
Αν κρυώσει, τη ζεσταίνουμε πολύ σιγά, σε μπεν μαρί.
Κρίσιμο σημείο: Αφήνουμε για ελάχιστο χρόνο το δυόσμο μαζί με το βούτυρο στη φωτιά.
Αλλιώς, θα πικρίσει και θα χάσει το άρωμά του.
* Ο ζωμός φτιάχνεται βράζοντας κόκαλα από 1 κοτόπουλο μαζί με ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, μερικούς κόκκους πιπεριού και ένα ματσάκι μυρωδικών (μαϊντανός, σέλινο θυμάρι, και φύλλο πράσου).