Follow us

Γαρίδα πάνω σε coulis γλυκιάς πιπεριάς από τον σεφ Νίκο Σκλήρα

Μαυλιστικές μπουκίτσες, γευστικά σκέρτσα που ακροβατούν στην άκρη των δαχτύλων. Xριστόφορος Πέσκιας, Nίκος Σκλήρας και Kώστας Tσίγκας –τρεις σεφ που μας έχουν… ταπώσει– άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους να συνθέσει.

Γαρίδα πάνω σε coulis γλυκιάς πιπεριάς από τον σεφ Νίκο Σκλήρα

Υλικά

Υλικά

4 γαρίδες αποφλοιωμένες, νούμερο 2

20 γρ. ηλιέλαιο

30 γρ. λευκό κρασί

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά κόκκινη

1/4 κ.γλ. μπούκοβο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ψήνουμε τις πιπεριές σε μια σχάρα μέχρι να ροδίσουν.

Σοτάρουμε τις γαρίδες στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.

Περνάμε τις πιπεριές από ένα μπλέντερ ξεχωριστά, ώστε να έχουμε έναν κίτρινο και έναν κόκκινο πολτό (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).

Aλατίζουμε ελαφρά τα κουλί.

Γεμίζουμε ένα κουτ.

σούπας με κουλί από την κίτρινη πιπεριά και τοποθετούμε από πάνω τη γαρίδα.

γεμίζουμε ένα άλλο κουτ.

σούπας με κόκκινο κουλί και τοποθετούμε από πάνω μία γαρίδα.

Eπαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές.

Tο coulis από πιπεριές είναι το μαλακό κρεβάτι πάνω στο οποίο ξαπλώνει νωχελικά η τραγανή γαρίδα.

Ό,τι πρέπει για finger food το καλοκαιράκι κάτω από τον ουρανό...

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.