Υλικά
Υλικά
Για τη σούπα
400 γρ. μάγουλα μόσχου
4 κ.σ. κόκκινος πικάντικος τραχανάς
2 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
αλάτι, θυμάρι, δεντρολίβανο, πράσο, κρεμμύδι ξερό, σκόρδο, κόκκοι πιπέρι, δαφνόφυλλο, μπούκοβο
Για το σκορδόψωμο
1/2 κιλό χωριάτικο ψωμί με προζύμι (κομμένο σε φετούλες)
1 σκ. σκόρδο
Παρασκευή
Σούπα: Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τα μάγουλα.
Ζεματίζουμε το κρέας σε άφθονο νερό και το στραγγίζουμε.
Το ξαναβράζουμε σε άλλο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο, τους κόκκους πιπεριού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
Αφού βράσει το κρέας, το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
Ξαναβράζουμε το ζωμό και προσθέτουμε τον τραχανά, το σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι και το κρέας ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε με μπούκοβο και φέτες σκορδόψωμου.ΣκορδόψωμοΓκρατινάρουμε το ψωμί, τρίβουμε πάνω του το σκόρδο και το αλείφουμε με λίγο λάδι.
Zωμός από μοσχαρίσια μάγουλα, κόκκινο τραχανά, μπούκοβο, σκορδόψωμο: Μόλις πιάσουν τα κρύα, αυτός ο ζωμός από μοσχαρίσια μάγουλα με τραχανά, σκορδόψωμο και μπούκοβο θ’ ανασταίνει νεκρούς...