Follow us

Λουκουμάδες με χτένια του σεφ Georges Calombaris

Στα 29 του χρόνια θεωρείται ένας από τους most promising chefs διεθνώς. Με δύο επιτυχημένα εστιατόρια και ένα στα προσεχώς, με βιβλία και show μαγειρικής, έχει ήδη δημιουργήσει «σχολή» ελληνικής κουζίνας στην Αυστραλία. Φέτος το καλοκαίρι αριβάρει στη Μύκονο και με τον άδολο νεωτερισμό που τον χαρακτηρίζει, θα μιλήσει για την ελληνική κουζίνα μέσα στο γήπεδό της...

Λουκουμάδες με χτένια του σεφ Georges Calombaris

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

160 γρ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

160 ml χλιαρό νερό

7 γρ. φρέσκια μαγιά

2 λίτρα λάδι κανόλα ή ελαιόλαδο

12 ολόκληρα χτένια με το κοράλλι τους

50 γρ. αλεύρι

Παρασκευή

Βάζετε τα χτένια σε ένα μπολ και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Αναμειγνύετε το νερό με τη μαγιά, τα χτυπάτε με το σύρμα και τα αφήνετε να σταθούν για 2-3 λεπτά.

Αναμειγνύετε με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε να σταθεί σε ένα μέρος ζεστό και ξηρό.

Πασπαλίζετε τα χτένια με λίγο αλεύρι και τα βουτάτε στο μείγμα του χυλού.

Τα βάζετε ένα ένα στην παλάμη σας και τα πιέζετε με το δείχτη να πέσουν στο τηγάνι όπου έχετε ζεστάνει το λάδι στους 180°C.

τα τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά.

Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αλατίζετε αμέσως.

«Αυτό το πιάτο έχει πλάκα – αν και δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική παράδοση.

Η γιαγιά μου φωνάζει όταν το σερβίρω.

Πάντως, είναι μια ελληνική απόδοση της τεμπούρα».

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.