Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
160 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
160 ml χλιαρό νερό
7 γρ. φρέσκια μαγιά
2 λίτρα λάδι κανόλα ή ελαιόλαδο
12 ολόκληρα χτένια με το κοράλλι τους
50 γρ. αλεύρι
Παρασκευή
Βάζετε τα χτένια σε ένα μπολ και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αναμειγνύετε το νερό με τη μαγιά, τα χτυπάτε με το σύρμα και τα αφήνετε να σταθούν για 2-3 λεπτά.
Αναμειγνύετε με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε να σταθεί σε ένα μέρος ζεστό και ξηρό.
Πασπαλίζετε τα χτένια με λίγο αλεύρι και τα βουτάτε στο μείγμα του χυλού.
Τα βάζετε ένα ένα στην παλάμη σας και τα πιέζετε με το δείχτη να πέσουν στο τηγάνι όπου έχετε ζεστάνει το λάδι στους 180°C.
τα τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά.
Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αλατίζετε αμέσως.
«Αυτό το πιάτο έχει πλάκα – αν και δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική παράδοση.
Η γιαγιά μου φωνάζει όταν το σερβίρω.
Πάντως, είναι μια ελληνική απόδοση της τεμπούρα».